Duurzaam

Watergenoegens

Hoe doen wij aan
Duurzaam ondernemen

Bij Watergenoegens staan we voor duurzaamheid en kwaliteit met respect voor het milieu.  We geloven in een wereld waarin de mens, de economie en de planeet in harmonie kunnen zijn. Onder het motto ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ maken we als schoonheidscentrum bewuste keuzes om ons steentje bij te dragen en onze ecologische voetafdruk te beperken …

 

 • Onze wellness infrastructuur verbruikt heel wat stroom. Wij kiezen voor groene energie. Met een investering van 40 zonnepanelen genereren we zelf voldoende stroom om ons centrum van de nodige elektriciteit te voorzien.
  .
 • De relaxatieruimte in de privé-sauna wordt verwarmd met een milieuvriendelijke pelletkachel. Pellets zijn een zeer milieuvriendelijke brandstof, zoals algemeen geweten is. De kachel geeft daarbij dan ook nog een aangename warmte af en zorgt voor een gezellige sfeer!
  .
 • Met de aanleg van een natuurlijke zwemvijver in plaats van een zwembad hoeven we geen vervuilende onderhoudsproducten of chlooroplossingen te gebruiken. Het ecologisch filtersysteem garandeert een zuivere en heldere waterkwaliteit. Dit komt de biodiversiteit van de omgeving ten goede.
 • Voor het onderhoud van ons schoonheidscentrum wordt uitsluitend gekozen voor biologische reinigingsproducten. Ook de verbruiksproducten (tissues, toiletpapier, wattenschijfjes) zijn net zoals de wasproducten waar we de vele handdoeken en het badlinnen mee onderhouden allemaal biologisch.
  .
 • We werken uitsluitend met energetische producten bij onze diverse verzorgingen en massages. PHYTO 5 is een plantaardig productengamma bestaande uit pure, natuurlijke verzorgingsproducten. De lijn van La Sultane de Saba kenmerkt zich door een breed productengamma met organische en natuurlijke ingrediënten.
  .
 • De dranken (champagne, cava, wijn, fruitsap) en de tapas die wij aanbieden zijn eveneens bio en van uitstekende kwaliteit.