Energetische behandelingen

Watergenoegens

Energetische behandelingen
Behandelingen voor meer energie

Energetische behandelingen zijn ontstaan in het Oosten waar ze al eeuwen met succes toegepast worden. Hier wordt uitgegaan van het bestaan van een energetisch lichaam waarbij energie doorheen ons fysiek lichaam, maar ook langs onze gedachten en emoties stroomt. Wanneer dit in evenwicht is, voelen we ons energiek en gezond. Wanneer er echter blokkades ontstaan en de energie niet meer vrij kan stromen, kunnen we hier last van ondervinden en zelfs ziek worden.

Er bestaan verschillende technieken om het energetisch lichaam te balanceren. Bij Watergenoegens bieden we er 2 aan: reiki en shiatsu. Beide methodes ondersteunen de relaxatie en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Je hoeft dus geen specifieke klachten te hebben om een energetische behandeling te laten doen aangezien deze vooral een preventieve werking hebben.

Is jouw interesse gewekt?

Mogelijk is dit nieuw voor jou. Kom dan zeker eens kennismaken met de weldoende effecten van de energetische behandeling die jou het meeste aanspreekt …

Reiki (60 min)

De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf “Usui Reiki Ryoho” noemde. Reiki betekent ‘universele levensenergie’ en het systeem werd oorspronkelijk bedoeld als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling.

Tijdens een reiki behandeling lig je op de massagetafel en ontvang je via handoplegging deze zuivere energie over heel je lichaam. Deze vindt de weg naar die plaatsen waar de energie het meeste nodig is in het lichaam.

Deze zachte maar diepe energetische behandeling laat energieblokkades verdwijnen, vermindert stress, versterkt de weerstand en ontspant. Reiki is zeer doeltreffend bij slaapstoornissen en migraine. Chronische aandoeningen zoals CVS, fybromyalgie en rugpijnen kunnen met behulp van Reiki verzacht worden.

Reiki werkt met een koesterende en troostende energie en brengt je in contact met je innerlijke zelf waardoor een golf van rust binnen in je lichaam voelbaar is. Ook na de behandeling kan dit aangename gevoel nog heel lang aanwezig blijven.

Shiatsu (60 min)

Ook shiatsu is ontwikkeld door een Japanner, Tokujiro Namikoshi (1905 – 2000). Shiatsu betekent letterlijk ‘vingerdruk’ en is een vorm van drukpuntmassage waarbij voornamelijk de duimen, vingers en handpalmen worden gebruikt om druk uit te oefenen op het lichaam.

Voor een shiatsu behandeling neem je plaats op een futon (dit is een dunne Japanse matras). De verschillende meridianen die doorheen het lichaam lopen en verbonden zijn met onze organen, worden tijdens de shiatsu behandeling zacht gestimuleerd en in evenwicht gebracht.

Shiatsu is onder andere geschikt voor het verminderen van stress, spanningen, slaapproblemen, pijnlijke spieren en gewrichten. Daarnaast kan shiatsu ook een goede ondersteuning bieden tijdens transformatieprocessen en moeilijke periodes in je leven. Wanneer je regelmatig een shiatsu massage ondergaat, zal je merken dat je steeds beter aanvoelt wanneer je uit balans geraakt, zodat je daar op tijd op kan inspelen.

Praktisch

  • Reiki en shiatsu gebeuren boven op de kledij. Zorg er dus voor dat je iets los en comfortabel aantrekt en laat overbodige accessoires thuis.
  • Energetische behandelingen kunnen veel losmaken. Daarom is het belangrijk om nadien voldoende water te drinken.
  • Een energetische behandeling is net zoals iedere verzorging of massage complementair aan eventuele medische hulp. Raadpleeg dus telkens een arts wanneer je medische klachten hebt.